2011. június 24., péntek

Más téma...

Hamarosan újra vásárlás, és az akciókat is leírom nemsokára, mit hol lehet beszerezni most jó áron, de ebben a bejegyzésben egy kicsit más jön :)

nagyon nagy állatbarát vagyok.
Van 3 kutyusom. Ebből egy mamámnál (spicc) és van 2 puli kutyám is itt.
oldalakat lehetne írni róluk. Akinek van/volt pulija az ismeri a fajtát és azt, hogy mennyire vicces állatok néha.
Tegnap hatalmasat alkottak. Nagyon durva vihar volt itt nálunk. Az egyik pulim rettenetesen fél mindentől (szerintem őt bánthatták mielőtt idekerült hozzám). a másik pedig semmitől sem fél (de tényleg semmitől).
Aztán a hatalmas dörgéskor majdnem betörte Popó az ajtót (igen Popó :) amúgy mokesz-hokesz . Eredetileg Bobinak hívták, de a pasim állandóan Hokinak és brokinak hívta azóta ezekre a nevekre hallgat csak).
A másikat aki semmitől sem fél Prücsikének hívják. nah hát ez a 2 bolond annyira megijedt este. Az ajtó mellett van egy hatalmas kaspó. De nincs most benne virág csak föld, mert elnyíltak a virágok már. Erre ijedtében szegény beleugrott és ott lesett a kaspóból. (vicces, hogy pont ő aki semmitől sem fél) Az ha simán dörög az ég, attól sem, de a tegnapi csattanás brutális volt, még is is majd össze...... magamat :)
Aztán mondtam a pasimnak, hogy engedjük be egy picit őket az előszobába. Szépen be is ballagtak. Aztán van egy olyan tükrünk ami nekem kb térdtől kezdődik, és az alja szekrényes.Hát a Hoki kutyám észrevette magát a tükörbe. Lerakta a fejét a szekrényre és nézte magát egy darabig. Aztán egyre közelebb vitte a fejét (de óvatosan persze) egészen amíg az orra a tükörhöz nem ért. nem idegesítette, nem ugatott, csak kíváncsi volt nagyon. Ezt az egyik végétől a másikig eljátszotta párszor. aztán szépen lefeküdt ő is a földre. De persze nem hagyta nyugodni a dolog. Letakartuk azt a részt, ne lássa magát (hisz nem tudni mit vált ki belőle ez). De ha elsétált előtte akkor látta magát feljebb. Mint egy kis díva (pedig fiúk mindketten) sétálgatott föl alá a tükör előtt és minden oldalról megnézte magát. Ezután leült és mindkét profilból gyönyörködött magában. :)
Aztán, mint aki kelleti magát megint fel alá sétált a tükör előtt és közben oldalról nézte magát. Ha nem látom a szememmel el se hiszem. Olyan kis kecsesen sétált. hatalmas figura ez a kutyám. Úgy rázza magát ha örül, hogy a farkával fejbe csapja saját magát is. Ő nagyon kis hízelgő, kurvulós kutya. Általában a hátára dobja magát a 4 mancsa az egekben van és várja, hogy simogasd. Ha simogatod közben fura hangokat ad ki (nagyon szereti) :)
Etetni a pasim szokta, mert hát 2 fiú kutya és vannak néha összezördülések. Ritkán mondjuk én is átvállalom ezt, de foglalkozni és játszani én szoktam velük leginkább, így engem követnek mindenhova. Ha 1 lépéssel odébb állok ők is jönnek utánam. Ha leülök kint, vagy épp kertészkedek, sokat nem haladok tőlük, mert mindketten odabújnak egy kis simogatásra. Konkrétan amíg kint vagyok le sem tudom őket vakarni magamról. Bár Hokira ha rászólok akkor odébb megy, de Prücsike nem.
Prücsi imádja amikor söprögetek. Olyankor játszik vele, meg őt is le kell söpörni a a seprűvel. :) Viszont ilyenkor nagy a féltékenykedés, mert Hoki kutyám ha már seprűt lát rohan (ebből is gondolom, hogy régen volt valami rossz élménye ezzel kapcsolatban, mert retteg tőle és mindentől). :)
Emellett viszont nagyon jó házőrzők. prücsök simogatás közben is ha kell rohan a kapuba. Hoki pedig hezitál- ugasson és házat őrizzen vagy kihasználja hogy simogatás van. :)
Bár a végén ő is megnézi ki jött, mit kell ugatni, stb. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése